Усвоен е новиот Национален план за управување со квалитет во јавниот сектор на Република Северна Македонија 2023-2025

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница го усвои новиот Национален план за управување со квалитет во јавниот сектор 2023-2025 Националниот план за управување со квалитет  е документ кој е подготвен  во еден отворен, консултативен и транспарентен процес Прочитај повеќе

УСВОЕН ИЗВЕШТАЈОТ ОД СПРОВЕДЕНОТО ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ИНДЕКС НА КВАЛИТЕТ НА ИНСТИТУЦИИТЕ

Владата на Република Северна Македонија на 121 седница одржана на 24 јануари 2023 ја усвои Информација во врска со спроведено оценување на Комисијата за оценување и анализа на резултатите добиени од спроведеното мерење на квалитет согласно Методологијата за оценка на индекс на квалитет на институциите Министерството за информатичко општество и администрација заврши со реализација на … Прочитај повеќе

The number of CAF Users in the Western Balkans public administrations is constantly growing!

Today, we started with another #CAF implementation in 2022, this time in the Ministry of Agriculture, Forestry and Water Economy of #NorthMacedonia! RQMC of #ReSPA within BACID III project and with the support of our KDZ Partners from #Austria will guide more than 20 officials from different departments of the Ministry in building their capacities … Прочитај повеќе

Министерство за информатичко општество и администрација како национална контакт точка за управување со квалитет е во финална фаза на подготовка на новиот Национален План за управување со квалитет 2023-2025

На 1 ноември 2022 година се оддржа втората планирана работилница за изработка на новиот Национален План за управување со квалитет на која работната група составена од претставници на релевантни засегнати страни ги верификуваа идентификуваните активности кои ќе се преземат во нареден тригодишен период  со цел да се подобри ефикасноста на работењето на институциите и испорака … Прочитај повеќе

Подготовка на новиот Национален План за Управување со Квалитет 2023-2025

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница ја усвои информацијата за почеток на подготовка на новиот Национален План за Управување со Квалитет во јавниот сектор 2023-2025 Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКА НА НОВИОТ НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ 2023-2025

Министерство за информатичко општество и администрација заедно со релевантните чинители од областа на управување со квалитетно од нашата држава започна со изработка на новиот Национален План за Управување со Квалитет 2023-2025 Прочитај повеќе

Комисија за оценување и анализа го подготви Извештајот од спроведеното истражување за индекс на квалитет на институциите

Министерството за информатичко општество и администрација заврши со реализација на првата пилот фаза од проектот „Методологијата за оценка на индекс на квалитет на институциите“, предвиден во рамки на Програмата за работа на Владата на Република Северна Македонија 2021 – 2022, како и во Стратегијата за реформа на јавната администрација 2018 – 2022 Прочитај повеќе

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support