Република Северна Македонија повторно дел од изданието на EUPAN eNews

Во мартовското издание на EUPAN eNews земјите членки на EUPAN мрежата во која членува и нашата држава ги набројаа суштинските реформи во нивните јавни администрации Прочитај повеќе

Министерство за информатичко општество и администрација воведе три ИСО стандарди и започна со имплементација на ЦАФ2020

Управување со квалитет во нашата земја е област на која во последната деценија во нашата држава и се посветило големо внимание и многу се работело затоа Република Северна Македонија е земја која во регионов е лидер во управување со квалитет Прочитај повеќе

СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТОТ И ЗАЕДНИЧКАТА РАМКА ЗА ПРОЦЕНА НА РАБОТЕЊЕТО И ДАВАЊЕТО НА УСЛУГИ ВО ДРЖАВНАТА СЛУЖБА

Член 1 Во Законот за воведување на систем за управување со квалитетот и заедничката рамка за процена на работењето и давањето на услуги во државната служба („Службен весник на Република Македонија“ број 69/13 и 193/15), во членот 4 точка 4 сврзникот „и“ се заменува со точка запирка Прочитај повеќе

Продолжуваме да го подобруваме квалитетот на услугите во државната служба

Новиот Предлог-закон за воведување на систем за управување со квалитетот и заедничката рамка за процена на работењето и давањето на услуги во државната служба, кој беше усвоен на владина седница на 22 јуни 2021 година, има за цел да го подобруваме квалитетот на услугите во државната служба Прочитај повеќе

Република Северна Македонија е дел од првото издание на EUPAN eNews

Република Северна Македонија е дел од првото издание на EUPAN eNews, Изготвено од Европска мрежа за јавна администрација (EUPAN), а со Република Словенија се единствените земји од Балканот кои се дел од ова издание Прочитај повеќе

Заедничка рамка за проценка 2020

Европската мрежа на јавни администрации (ЕУПАН) е неформална мрежа на Генералните директори одговорни за јавните администрации во земјите-членки на Европската Унија, Европската комисија (ЕК) и на земјите- набљудувачи Прочитај повеќе

Покана за воспоставување на Мрежа за управување со квалитет во јавниот сектор во Република Северна Македонија

Стратегијата за реформа на јавната администрација и Акцискиот план усвоени во 2018 година содржат конкретни мерки за широка примена на управувањето со квалитет во Република Северна Македонија Прочитај повеќе

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support