Заедничка рамка за проценка (ЦАФ)

Мрежата за јавна администрација на Европската унија (EUPAN) ја создава Заедничката рамка за проценка – ЦАФ моделот (Common Assessment Framework – CAF ) во 2000 година, како прв европски инструмент за управување со квалитет специјално прилагоден и изработен за јавниот сектор Прочитај повеќе

Малком Балдриџ модел

Наградата Малком Балдриџ им оддава признание за квалитет во работењето на организациите во САД од сферата на бизнисот, здравството, образованието и непрофитните сектори Прочитај повеќе

Функционална анализа

Функционалната анализа (ФА) има за цел да даде реална и целосна слика на подготвеноста на институцијата на краток и среден рок да ги спроведе неопходните подобрувања за подобро вршење на нејзините основни функции Прочитај повеќе

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support