Работилница на неформалната мрежа за управување со квалитет во јавниот сектор

На 20 ноември 2019 година во хотел Радика во Маврово се одржа работилница на неформалната мрежа за управување со квалитет во јавниот сектор. Работилницата беше во организација на Министерството за информатичко општество и администрација и на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. На настанот беше претставена тест верзијата на новиот веб-сајт за управување со квалитет во јавниот сектор и се презентираа новата Нацрт верзија на CAF моделот – CAF2020 и новата Нацрт Методологија за оценка на квалитетот на работењето на институциите. На работилницата учествуваа 35 претставници од државните институции и невладиниот сектор кои дискутира за ефектите и влијанијата од воведување на инструментите за управување со квалитет.

 

 

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support