Регионалната соработка во употребувањето на инструментот управување со квалитет за реформа во јавната администрација

Тирана, 07.07.2022 г.
Претставници на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) од Република Северна Македонија учествуваа на дводневната конференција насловена „Воспоставување добро владеење за управување со квалитет во јавната администрација“ организирана во соработка со Министерството за стандарди и услугите на Албанија и СИГМА/ОЕЦД, како и под покровителство на албанскиот премиер, ја покажа важноста на вештините на јавната администрација и јавните услуги како инструменти за управување со квалитетот, што се одржа во Тирана, Република Албанија.
На конференцијата присуствуваа повеќе од 120 претставници кои разговараа за реформите во јавната администрација.
На вториот ден од конференцијата, која се одржа во Тирана, се разговараше за регионалната соработка во реализацијата на целите за воспоставување инструмент за управување со квалитет во реформата на јавната администрација.
Овој важен инструмент се постигнува преку процесот на дигитализација, како и со радикални реформи.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support