Управување со квалитет како алатка до подобра јавна администрација

Тирана, 07.07.2022 г.
Претставници на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) од Република Северна Македонија учествуваа на дводневната конференција насловена „Воспоставување добро владеење за управување со квалитет во јавната администрација“ организирана во соработка со Министерството за стандарди и услугите на Албанија и СИГМА/ОЕЦД, како и под покровителство на албанскиот премиер, ја покажа важноста на вештините на јавната администрација и јавните услуги како инструменти за управување со квалитетот, што се одржа во Тирана, Република Албанија.
На конференцијата присуствуваа повеќе од 120 претставници кои разговараа за реформите во јавната администрација.
На првиот ден од конференцијата, која се одржа во Тирана, се разговараше за практиките и реформите во јавната администрација преку инструментот за управување со квалитет.
Овој важен инструмент се постигнува преку процесот на дигитализација, како и со радикални реформи.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support