Состанок на европската мрежа на CAF кореспонденти

На 01 и 02 октомври 2019 година во Хелсинки, Финска се одржа состанок на европската мрежа на CAF кореспонденти. После двегодишна работа, на состанокот беше претставена новата верзија на CAF моделот т.н. CAF2020.  Новата верзија на CAF моделот е со фокус на дигитализација, одржливост, агилност и иновации во јавниот сектор. CAF2020 верзијата треба официјално да биде усвоена на состанокот на генералните директори на Европската мрежа за јавна администрација (EUPAN) кој ќе се одржи на 28 и 29 ноември 2019 година во Хелсинки, Финска.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support