Подготовка на новиот Национален План за Управување со Квалитет 2023-2025

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница ја усвои информацијата за почеток на подготовка на новиот Национален План за Управување со Квалитет во јавниот сектор 2023-2025 Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКА НА НОВИОТ НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ 2023-2025

Министерство за информатичко општество и администрација заедно со релевантните чинители од областа на управување со квалитетно од нашата држава започна со изработка на новиот Национален План за Управување со Квалитет 2023-2025 Прочитај повеќе

Комисија за оценување и анализа го подготви Извештајот од спроведеното истражување за индекс на квалитет на институциите

Министерството за информатичко општество и администрација заврши со реализација на првата пилот фаза од проектот „Методологијата за оценка на индекс на квалитет на институциите“, предвиден во рамки на Програмата за работа на Владата на Република Северна Македонија 2021 – 2022, како и во Стратегијата за реформа на јавната администрација 2018 – 2022 Прочитај повеќе

CAF Consensus Workshop at MISA, North Macedonia, brought new insights for further improvements

CAF project implementation at the Ministry of Information Society and Administration (MISA) went through the second and the most important phase – Consensus workshop, which aims to get a consensus on the inputs provided by each CAF Self-assessment group member through CAF Questionaire Прочитај повеќе

Министерството за информатичко општество и администрација ја одржа работилницата за постигнување консензус за само-проценка

Министерството за информатичко општество и администрација одржа дводневна работилница на 7-8 април 2022 година за постигнување консензус за само-проценка, со поддршка на РеСПА Прочитај повеќе

Република Северна Македонија повторно дел од изданието на EUPAN eNews

Во мартовското издание на EUPAN eNews земјите членки на EUPAN мрежата во која членува и нашата држава ги набројаа суштинските реформи во нивните јавни администрации Прочитај повеќе

Министерство за информатичко општество и администрација воведе три ИСО стандарди и започна со имплементација на ЦАФ2020

Управување со квалитет во нашата земја е област на која во последната деценија во нашата држава и се посветило големо внимание и многу се работело затоа Република Северна Македонија е земја која во регионов е лидер во управување со квалитет Прочитај повеќе

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support